Söderbergs Åkeri i Karlskoga AB vänder sig till kommuner, byggföretag, anläggningsföretag, transportföretag och fastighetsägare/förvaltare. Vi har en lång historia och erfarenhet av entreprenadmaskinsarbete, transporter och väghållning.

Söderbergs Åkeri är ett familjeföretag som har verkat i Karlskoga i cirka 90 år. År 1997 ombildades företaget från handelsbolag till aktiebolag i samband med att företaget bytte ägare. Nuvarande ägare är Ing-Marie Karlsson – som tidigare var delägare i handelsbolaget och som är barnbarn till företagets grundare E L Söderberg- samt Inge Josefsson, som varit anställd i företaget sedan 1975. Företaget är anslutet till LBC Logistik Östra Wermland AB med i dagsläget 6 enheter.

Vi är i dag 11 tillsvidareanställda, men under högsäsong anställs även säsongspersonal.

Söderbergs Åkeri har arbetat med renhållning och vinterväghållning sedan början av 1960-talet på uppdrag av Karlskoga kommun och privata fastighetsägare i främst Karlskoga. Vi är stolta över våra resurser och kunskaper. Välkommen att ta del av våra tjänster, du också!

Vi har för närvarande följande maskinpark:1 lastbil, 2-axlad, kran/gripskopa
2 lastbilar, 3-axlade, lastväxlare/maskinflak/släp/grusflak/kran/gripskopa
1 lastbil, 4-axlad, lastväxlare/maskinflak/grusflak/släp/vägverksutrustad
3 pickuper
4 sopmaskiner
1 sugande sopmaskin
2 sopskopor
2 frontvalsar
4 jordbruksmaskiner
3 lastmaskiner
4 lastmaskiner, mindre
12 sandspridare
1 traktor med kärra med gripklo alt timmerkärra med gripklo
1 timmerspel
1 slaghack
1 kantslåtter
1 jordfräs
1 grävmaskin 23 ton
1 minigrävare 1,5 ton
1 sållverk för jord- och grussortering
1 TMA-skydd

Maskinerna är komplett utrustade med vikplogar.

Samtlig personal har utbildning i Säkerhet på väg, Miljö för vägverkspersonal och en har utbildning som Utmärkningsvarig för vägarbeten.